Ας μιλήσουμε λίγο και για μπάλα…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στον απόηχο των δηλώσεων του Γκατούζο ο ΟΦΗ κέρδισε και μια ομάδα. Όχι επιπέδου… Νίκη Βόλου αλλά Ατρομήτου. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η προσωπικότητα του προπονητή του και το εκρηκτικό ταπεραμέντο του «αδίκησε» την εικόνα των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ στο παιχνίδι του Σαββάτου. Το είχα γράψει και τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη Γκατούζο, ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τους ποδοσφαιριστές. Το να είναι ο προπονητής ο σταρ και όχι οι παίκτες, είναι κάτι που διώχνει την πίεση και το άγχος από τα πόδια τους. Και κάτι τέτοιο λειτουργεί ευεργετικά. Και επειδή όλα όσα είπε ο «Ρίνο» επισκίασαν την μεγάλη – από πολλές απόψεις – νίκη του ΟΦΗ, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο και για μπάλα. Σχετικά με όσα έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ» που έφεραν και το πολύτιμο τρίποντο.

Κόντρα στον Ατρόμητο, ο ΟΦΗ έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, γιατί απλά ήταν ένα εντελώς διαφορετικό 90λεπτο: Ο ΟΦΗ δεν χρειάστηκε μόνο να επιτεθεί αλλά και να αμυνθεί – μετά το γκολ του «Πέρο» – προκειμένου να κρατήσει το σκορ. Αμυντικά ο ΟΦΗ είχε πολύ καλύτερη εικόνα από οποιοδήποτε άλλο ματς. Κόντρα στην Βέροια αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους γρήγορους Ντουμίτρου, Μπεν όμως το Σάββατο απέναντι σε παίκτες γρήγορους και καλούς τεχνίτες, η άμυνα του ΟΦΗ πήρε υψηλό βαθμό. Ο Ατρόμητος δεν έκανε καμία φάση μέσα από οργανωμένη επίθεση και αυτό είναι ένα επίτευγμα της άμυνας του ΟΦΗ. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι μπορεί να είχε 2 γκολ, μόλις, αλλά σε κάθε ματς έβγαζε πάρα πολλές ευκαιρίες. Με παίκτες ικανούς, τόσο στο ψηλό παιχνίδι όπως ο Παπάζογλου, όσο και χαμηλά όπως οι Καραμάνος, Ναπολεόνι, ο Ατρόμητος δεν δημιούργησε τον παραμικρό κίνδυνο. Αντελέγιε και Τριποτσέρης έκαναν καλή δουλειά στα προσωπικά μαρκαρίσματα ενώ ο Μεϊτέ που ανεβαίνει συνεχώς έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με την φανέλα του ΟΦΗ. Η συνοχή της άμυνας του ΟΦΗ είναι ένα ζητούμενο. Ειδικά αν προσθέσουμε την καλή παρουσία των ακραίων μπακ, θα συμπεράνουμε ότι το στοίχημα της αμυντικής λειτουργίας του ΟΦΗ δείχνει να ξεκινάει με θετικά βήματα.

Πέραν της αμυντικής λειτουργίας, ο ΟΦΗ εμφάνισε κάποιες αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι ωστόσο ήταν πολύ λιγότερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σε αυτό συντέλεσαν η πολύ καλή παρουσία του Λαμπρόπουλου – όσο είχε δυνάμεις – αλλά και η πρώτη, πραγματικά καλή, εμφάνιση του Μακρή. Από τα δικά του πόδια ξεκινάει το γκολ του ΟΦΗ που έχει καταφέρει να «πατήσει» σχεδόν την αντίπαλη περιοχή και να βρει τον Τζορτζ. Στον δημιουργικό τομέα, ειδικά, ο ΟΦΗ έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αν σκεφτούμε ότι σταδιακά θα μπουν στην 11αδα και παίκτες με μεγάλες δημιουργικές ικανότητες όπως ο Μερεμπασβίλι και ο Απόνιο. Κάτι άλλο επίσης που θέλω να πω είναι ότι δεν φάνηκε καθόλου η απουσία του Ραζάκ για τον οποίον κρίναμε όλοι πόσο σημαντική μεταγραφή ήταν. Και δεν το αμφισβητώ, πιστεύω τον Αφρικανό όμως δεν φάνηκε η απουσία του. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Και δεν φάνηκε γιατί ο ΟΦΗ έχει «βάθος» και αυτό φάνηκε στην περίπτωση του Κάλαϊτζιτς. Ο Σέρβος στην πρώτη του συμμετοχή στην 11αδα έκανε άριστα την δουλειά του, έτρεξε πολύ, κράτησε μπάλα και κυρίως μπόρεσε να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο για την μεσαία γραμμή και την άμυνα. Απελευθέρωσε τον Μακρή, έπαιρνε τις πρώτες πάσες από τα στόπερ και προσπαθούσε να δημιουργήσει σωστές προϋποθέσεις για την αντίπαλη εστία.

Και επειδή δεν υπάρχουν τα καλά, υπάρχουν και τα αρνητικά: Θα πρέπει ο ΟΦΗ να βρει λύσεις όταν πρεσάρουν ψηλά οι αντίπαλοι του. Αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να αρχίσουν πάλι οι βαθιές μπαλιές και τα γεμίσματα. Εκεί ο Γκατούζο χρειάζεται να βρει το αντίδοτο και πιστεύω ότι ποντάρει πολλά στα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Κύριε Σαρρή, Θανάσης Ανδρουλάκης λέγομαι, παλιός ΟΦΗΤΖΗΣ. Η στάση σας στο θέμα των Φραγκουλάκη-Δασκαλάκη και όλο το ΚΟΚΟΚΟ αποδεικνύει την δημοσιογραφία σας, αποδεικνύει το πόσο φιλοδιοικητική είναι η στάση σας με τα παιδιά να μην πληρώνονται καιρό τώρα και πραγματικά..τα νέα παιδιά που δεν έχουν παρελθόν με χρηματικές απολαβές να ζούνε με δανεικά. Το τέλος της σημερινής διοίκησης δεν θα είναι καλό. Και το ξέρετε. Μόνο που τότε μαζί με την σημερινή διοίκηση θα πάρουνε δρόμο και όλοι οι ρουφιάνοι τους. Αυτα

    1. Κύριε Ανδρουλάκη ή όπως αλλιώς σας λένε να είστε σίγουρος πως ΜΟΝΟ από σεβασμό προς τους δύο ποδοσφαιριστές δεν έχω πάρει θέση δημόσια. Και επειδή μιλάτε με απρέπειες και άσχημες εκφράσεις, μπορείτε αν θέλετε να ονομαστείτε αντί παλιός ΟΦΗΤΖΗΣ, νέος ΟΦΗΤΖΗΣ και προσωπολάτρης. Γιατί εγώ έχω μάθει να λειτουργώ υπεράνω προσώπων. Έαν λοιπόν το ρεπορτάζ που υπάρχει, αναφέρει τα όσα έγιναν μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αλλά και όσα ακολούθησαν το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη, τότε μάλλον πως θα αλλάξετε άποψη.

      Όσο για τους “ρουφιάνους”, αυτός είναι ο λόγος που ο ΟΦΗ υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Από τους κάθε λογής ρουφιάνους. Εντός και εκτός ομάδας. Καλό σας βράδυ

  2. Και κάτι ακόμα, τελευταίο. Πουθενά σε κανένα άρθρο οι δηλώσεις τους σήμερα. Πουθενά. Γιατί; Στο Ηράκλειο ζούμε. Τίποτα άλλο.

    1. Απάντησα ήδη Θανάση. Από “ρουφιάνους” όπως λέτε και εσείς άλλο τίποτα ο ΟΦΗ. Και βλέπουμε που την έφτασαν…

  3. Έβαλες τις δηλώσεις Γκατούζο παλικάρι μου, γιατί δεν βάζεις και των παιδιών τις δηλώσεις;

  4. Το θέμα είναι Μανωλάκη οτι οι Γκατούζο-Πουλινάκης είναι περαστικοί από το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ. Εσύ και εμείς Μανωλάκη είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ. Αυτό ποτέ να μην το ξεχάσεις. Γιατί είσαι και μικρούλης ηλικιακά και “παρασύρεσαι”.
    Aυτά, καλό βράδυ, σε αφήνω να ηρεμήσεις.

  5. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΑΙΤ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ “ΠΡΟΕΔΡΟ”. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ. ΘΑ ΠΑΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ. ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΟΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΥΡΕ ΕΝΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ? ΤΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ? ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ.

  6. Το ότι κάποιος έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και προπονητής ούτε και ότι είναι σωστός χαρακτήρας.
    Ο Γκατούζο όπως δήλωσε και ο ίδιος δεν έχει τελειώσει ούτε το σχολείο και αυτό φαίνεται στην συμπεριφορά του.
    Από εκεί και πέρα αγωνιστικά είναι πάρα πολύ αμυντικογενής και ήμαστε η μόνη ομάδα που παίζει με 5 αμυντικούς και δύο αμυντικά χαφ.
    Προσωπικά δεν μου αρέσει να παίζει έτσι η ομάδα μου γιατί το ποδόσφαιρο είναι και θέαμα.

  7. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 95 Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ. ΟΠΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..
    ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟ.

  8. ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΟΜΑΔΑ ΔΕ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  9. Έχει μεγάλο κενό η ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι. Το βλέπουμε επανειλημμένα και δεν λύθηκε επειδή κερδίσαμε τον Ατρόμητο. Θέλω να πιστεύω ότι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα έχουμε καλύτερη εικόνα από αυτή που δείξαμε πέρυσι στην Τούμπα. Το λιγότερο να μην πέσουμε αμαχητί και να κάνουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση.

    Ένα μεγάλο ζήτημα που μας κάνει να ανησυχούμε πολύ είναι και η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Στις δηλώσεις του ο Πουλινάκης μίλησε για χρωστούμενα ποσά και θεωρώ ότι τα νούμερα δεν μας απαγορεύουν να ονειρεύομαστε καλύτερες μέρες. Το ζήτημα και το στοίχημα είναι να παρακάμψουμε τα εμπόδια που βάζουν οι γνωστοί-άγνωστοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου…

    Διαβάσαμε τις δηλώσεις Φραγκουλάκη και Δασκαλάκη, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους δεν υπήρξε κανένας λόγος για την αποπομπή τους από την ομάδα. Αν θέλουμε το πιστεύουμε ή όχι. Όπως επίσης αν θέλουμε πιστεύουμε ότι δεν άρεσε η φάτσα τους στον Γκατούζο και τους έδιωξε. Μπορούμε επίσης να βάλουμε σε μία ζυγαριά τον Γκατούζο και σε μία άλλη τους 2 παίχτες. Ένα ακόμα που μπορούμε να κάνουμε (και το υποστηρίζω) είναι να δεχτούμε το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ βγήκε επίσημα και τοποθετήθηκε για το ζήτημα μέσα από το πρόσωπο του Γκατούζο. Εμένα προσωπικά αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + sixteen =