Το “φάρμακο” για τέτοιες καταστάσεις…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το μοναδικό “φάρμακο” για τέτοιες καταστάσεις που εγκυμονούν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, δεν είναι άλλο από τις νίκες. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule τη νίκη του ΟΦΗ επί της Ξάνθης.

Ο ΟΦΗ πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα. Και αυτό είναι κάτι που δεν το αρνείται κανένας. Έστω και αν ο Γκατούζο στην σημερινή συνέντευξη τύπου είπε πως δεν θέλει να μιλήσει ποτέ ξανά για αυτήν την υπόθεση. Και καλά το κάνει, εδώ που τα λέμε γιατί ότι έγινε, έγινε και την λύση καλούνται να την δώσουν οι αρμόδιοι. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον ΟΦΗ θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία και να δουν πως θα βελτιωθεί ολόκληρο το οικοδόμημα που λέγεται ΟΦΗ. Γιατί και τα 24ωρα που προηγήθηκαν αρκετοί ήταν εκείνοι που είπαν “φταίνε τα χρήματα, κτλ κτλ” η γνωστή “πιπίλα” που ακούγεται μετά από κάθε ήττα του ΟΦΗ ή έπειτα από μια περίεργη κατάσταση όπως ήταν αυτή που διαμορφώθηκε μετά από όσα έγιναν με τον “Ρίνο”.

Η ουσία είναι μια: Το μοναδικό “φάρμακο” για τέτοιες καταστάσεις που εγκυμονούν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, δεν είναι άλλο από τις νίκες. Και όχι τόσο επειδή μπορεί να σε εφησυχάζει – κάτι που δεν μπορεί να συμβεί επ’ ουδενί στον ΟΦΗ – αλλά επειδή ένα θετικό αποτέλεσμα δίνει πάντα κάτι διαφορετικό μέσα στον σύλλογο. Οι παίκτες έχουν χαμογελαστά πρόσωπα, ο προπονητής γνωρίζει ότι ηρεμεί κάπως το κεφάλι του και γενικά υπάρχει μια ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Για αυτόν τον λόγο – και μόνο αυτό – θεωρώ ότι η νίκη ήταν πολύ, πάρα πολύ σημαντική.

Ασφαλώς και ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός. Αρκετά κενά διαστήματα στο παιχνίδι του, η Ξάνθη βρήκε χώρους και δεν είναι τυχαίο ότι απείλησε με τους μέσους της και όχι με τους επιθετικούς της. Εδώ να κάνω μια παρατήρηση: Ότι οι κεντρικοί και αρκετά ποιοτικοί μέσοι της Ξάνθης, όπως ο Κλέιτον ή ο Λουσέρο αλλά και οι Κάρλος, Ρενάν βρήκαν χώρους όταν ο Απόνιο έμεινε από δυνάμεις και κατά συνέπεια η Ξάνθη βρήκε μπροστά της ένα ολόκληρο πεδίο. Θυμηθείτε την ευκαιρία του Κλέιτον ή τα σουτ του Ρενάν που έγιναν χωρίς μεγάλη αντίσταση. Όπως είπε και ο Γκατούζο στην συνέντευξη τύπου, είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Εγώ θα προσθέσω πως δεν φταίει αυτό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεγάλες δυνατότητες που οφείλουν να αποδείξουν την αξία τους. Οφείλουν να δείξουν ότι είναι καλοί παίκτες και δεν ξέχασαν την μπάλα. Ο Γκατούζο καλά έκανε – και αυτή είναι μια θέση που με βρίσκει σύμφωνο – ότι οι παίκτες προσπαθούν. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Υπάρχει μια προσπάθεια στον αγωνιστικό και ειδικά σήμερα οι παίκτες τα έδωσαν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Άπαντες μέσα στην ομάδα θα πρέπει να δουν το σημερινό ματς και πως ο ΟΦΗ θα βελτιώσει ή θα εξαφανίσει τις διάφορες ανορθογραφίες που εμφανίζονται μέσα στο παιχνίδι του. Όπως τα κενά στον δημιουργικό τομέα που λύθηκαν με την είσοδο του Μερεμπασβίλι αλλά και το εξαιρετικό passing game που πρόσφερε ο Απόνιο.

Υ.Γ. Θα πρέπει στον ΟΦΗ να κάνουν άγαλμα σε έναν παίκτη όπως ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς. Ο Σέρβος, πρότυπο Ανθρώπου αλλά και επαγγελματία ποδοσφαιριστή έδειξε πως στην μπάλα δεν κάνει κουμάντο η ηλικία αλλά το πάθος, η όρεξη και το φιλότιμο. Στοιχεία που τα έχει και τα 3 στα 36 του!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Ο Απόνιο πρέπει να παίζει πάντα βασικός γιατί φαίνεται ότι ξέρει ποδόσφαιρο και όταν λέμε ξέρει ξερει και μάλιστα καλό. Περιμένουμε ακόμη τον Ραζάκ και τον Αντώνη γιατί μέχρι σήμερα δεν εχουν δείξει τα αναμενόμενα. Εχθές ο Λαμπρόπουλος ήταν αρνητικός. Επίσης μακάρι να επιστρέψει γρήγορα ο Περογαμβρακης γιατι είναι αναγκαίος. Ο Μειτε είναι αρκετά αργός και επιρεπης στο λάθος. Μακάρι να δείξουν ολοι την αξία τους.

  2. Ο απόνιο σίγουρα είναι καλός παίχτης το έδειξε και χτες. Είναι μπαλαδόρος αμυντικός χαφ, σε αντίθεση με τον Μακρή που δεν το κατέχει πολύ το τόπι (είναι βέβαια δυναμικός).
    Οπότε μπορεί μια αλλαγή στην ενδεκάδα να πρέπει να είναι αυτή, γιατί στο κέντρο δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια πάσα.
    Από εκει και πέρα και ο Σίσιτς έδειξε σε καλή κατάσταση και ο Κουτσιανικούλης το ίδιο.
    Είναι ανεξήγητο ότι μένει στη εξέδρα ο Κουτσιανικούλης . Παίχτης με χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις μαζεμένα.
    Ταχύτητα, εκρηκτικότητα, αλλαγή κατεύθυνσης και μπαλαδόρος γιατί να μην αξιοποιείται από την ομάδα.
    Αυτά τα χαρακτηριστικά μετράνε πλέον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
    Και δεν είναι για να παίζει αριστερό μπακ αλλά μπροστά αριστερά και να του βγαίνει και καμια καλή μπαλιά.
    Ο Φερούζ λίγα πράγματα έδειξε χθες αλλά ο Τζορτζ είναι καλό φορ μπορεί και καλύτερος από τον Πετρόπουλο.

  3. symfwnw me tous prolalhsantes..adianohto na mhn einai kan 18 ada o Koutsianikoulis…dystyxws me to 3-5-2 pou paizei o Gkatouzo syxna, den aksiopoihte kata thn gnwmh mou to emsyxo dynamiko opws tha eprepe.Oi paiktes tou OFH den einai gia 3-5-2…Gia paradeigma me ena 4-2-3-1 (me miliazes-tripo-anteleye-artola (stathh), makrh-aponio,koutsia-meremba-sisits (lampro)-Petropoulo (George) h 4-4-2 (miliazes-tripo-anteleye-artola,mermepa (koutsia)-makrh-aponio-sisits (lampro,)petropoulo-George tha aksiopoiouse poly kalytera to empsixo dynamiko. Kai taxythta apo tis pteryges tha eixame kai dhmiourgikotero kentro (aponio, merempa)…Telospanton den eimai proponhths,o Gatouzo kserei kalytera.Gegonos einai omws oti auto pou paizoume auth th stigmh den einai mpala kai kata thn gnwmh mou oi dynatothtes tou yparxontos dynamikou einai sigoura megalyteres (apo auta pou exei deiksei toulaxiston mexi twra…)

  4. Με αυτή την κεντρική άμυνα – όπου ξεκινάνε όλα τα προβλήματα – δεν πας πουθενά. Η ειρωνεία είναι ότι έχουμε ένα κορυφαίο τερματοφύλακα που να το θυμηθείτε δεν θα μείνει για πολύ στον ΟΦΗ. Βαρόμετρο είναι και η απόδοση του Μιλιάζες. Πάλι καλά που υπάρχει!
    Οργανωτικά από το κέντρο και μετά θα βρούμε την άκρη, ειδικά όταν υπάρχουν παίχτες όπως ο Μερεμπασβίλι, Απόνιο που είναι καλή επένδυση, Λαμπρόπουλος που είναι ερωτηματικό έως τώρα. Σαφώς και αν ανέβουν επίπεδο ο Κουτσιανικούλης και Ραζάκ θα μιλάμε για ένα διαφορετικό ΟΦΗ. Επιθετικά ο Τζόρτζ μπορεί να δώσει λύσεις αλλά η αποτελεσματικότητα της επίθεσης εξαρτάται από τα όπισθεν όπως και να το κάνουμε..

    1. Ξέχασα τον δικό μας Περογαμβράκη που εκτός από γρήγορος, έχει και πολύ καλά χαρακτηριστικά με την μπάλα στα πόδια. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιηθεί καλύτερα γιατί “ιδρώνει” την φανέλα όσο κανείς άλλος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 11 =