Ο Γκατούζο, η φράση του Μακρή και τα 2 ματς στην Κρήτη…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ εμφανίστηκε σαν το “φάντασμα” στη Νέα Σμύρνη όμως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule όσα συμβαίνουν στον ΟΦΗ τα τελευταία 24ωρα.

Τα βάζουμε σε μια σειρά και ξεκινάμε: Ο ΟΦΗ έχασε στη Νέα Σμύρνη με κάτω τα χέρια. Αυτό είναι κάτι που το είδε ολόκληρη η Ελλάδα και όχι μόνο οι λιγοστοί φίλαθλοι που πήγαν στη Νέα Σμύρνη. Πέρα από αυτό το “κάτι σαν ομάδα” που είδαμε όλοι μας, θα σταθώ ιδιαίτερα σε κάποιες αναφορές του Γκατούζο που έχουν την δική τους σημασία. Ο Ιταλός φέρθηκε και μίλησε “σταράτα”. Δεν κρύφτηκε πίσω από τις χτυπητές και σοβαρές απουσίες του ΟΦΗ, κάποιος άλλος ευθυνόφοβος θα μπορούσε να το είχε κάνει με μεγάλη ευκολία. Όπως επίσης ότι ο Γκατούζο τόνισε ότι στο δεύτερο ημίχρονο έλειψαν το πάθος και πως συνεχώς ο ΟΦΗ έβγαινε δεύτερος πάνω στην μπάλα. Και αυτό είναι αλήθεια. Το πάθος και η ψυχή δεν καταπιάνονται ούτε από τακτικές, ούτε από συστήματα. Είναι κάτι που ο άλλος το κάνει επειδή το γουστάρει και το βγάζει μέσα στο γήπεδο. Δεν περιμένει να ακούσει εντολές ή οδηγίες για να βγάλει λίγη καρδιά και τσαγανό μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Την ίδια ώρα που ο Γκατούζο έβγαζε στην… σέντρα ορισμένους παίκτες του λέγοντας ότι “όταν εμείς προετοιμαζόμασταν για το παιχνίδι, κάποιοι δεν με άκουγαν”, ο Μακρής ως αρχηγός του ΟΦΗ έβγαινε μπροστά και υπερασπιζόταν τον προπονητή του. Με την φράση “ο προπονητής μας δεν έχει καμία ευθύνη, εμείς έχουμε την μεγαλύτερη”, ο Μακρής υπερασπίζεται τον Ιταλό – όπως πρέπει να κάνει – και ορθώς αναλαμβάνει και εκείνος, όπως πρέπει να το κάνουν και οι υπόλοιποι, την ευθύνη τους. Γιατί; Διαβάστε κύριοι την παραπάνω παράγραφο και (θέλω να) πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Πλέον, με το 2014 να φεύγει, έρχονται δύο παιχνίδια μέσα στην Κρήτη – σε Ηράκλειο και Χανιά. Γίνεται κατανοητό ότι σε δύο 90λεπτα ο ΟΦΗ θα πρέπει να κάνει κατάθεση ψυχής και να πάρει ότι μπορεί. Και αν αυτό δεν φτάνει, να βελτιώσει και τις μεγάλες αδυναμίες που παρουσιάζει μέσα στο παιχνίδι. Δύο παιχνίδια που ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών ώστε να ηρεμήσει όλη η ομάδα και παράλληλα να έρθουν καλές γιορτές.

Τέλος, θα αναφερθώ στην ιστορία με τους Ιταλούς επενδυτές. Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται. Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία είναι υπαρκτή με πραγματική σάρκα και οστά. Όπως επίσης είναι δεδομένες και οι αντοχές του κόσμου. Για αυτό όλοι ας προσέξουν καλά ώστε να μην μπει το παραμικρό εμπόδιο. Γιατί ο κόσμος του ΟΦΗ έχει τραβήξει ήδη αρκετά και δεν ξέρω μέχρι πότε θα έχει υπομονή.

Τι θα γίνει μετά; Δεν θέλω να το σκέφτομαι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Πιστευω οτι ειναι θεμα γκατουζο…
    Η ολη κατασταση μου θυμισει τα περσινα με το δερμιτζακη, με τη διαφορα οτι του γκατουζο δεν του λεει κανεις τιποτα γιατι ειναι αυτος που ειναι και δε γινεται να φυγει αφου εγινε ο μεσσιας μας

    1. εσυ αυτο καταλαβες μετα απο τοσες αγωνιστικες? οτι φταιει ο γκατουζο?
      καθε καλοκαιρι τρια χρονια τωρα αλλαζουμε ριζικα την ομαδα κ δεν κραταμε ανθρωπο για να κραταμε τα εξοδα στο ελαχιστο. καθε καλοκαιρι η επιλογη των καινουριων γινεται στην τυχη, το μονο κριτιριο που απαιτειται, ειναι να ειναι πολυ φθηνοι. τρεις χρονιες σερι ημασταν αρκετα τυχεροι κ μας τυχανε συνολα π καθε τοσο φερνανε κ κανα βαθμο κ επιβιωναμε. ε, οι φετινοι δεν ειναι αρκετα καλοι, τοσο απλα. συν το οτι οι απουσιες εχουνε φτασει σε σημειο ρεκορ.. αμα δε γινει η συμφωνια με τους ιταλους την εχουμε ασημα.. η χρονια θα ειναι εξαιρετικα δυσκολη κ ολα τα ενδεχομενα πιθανα..

    2. Το προηγουμενο ματς ναι, το χασε 100% ο γκατουζο και οι τραγικες επιλογες του, σημερα οχι

  2. Δυστυχώς δεν έχουμε παίχτες για μένα, Άμυνα, τα δύο μας στοπερ αργά πολλα λάθη ακόμα και όταν γυρίζουν την μπαλα πισω στο τέρμα, Κέντρο δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να βγάλει μια μπαλιά για τριπλα δεν το κουβεντιάζω και αμυντικά όχι απλα δευτερη στην μπαλα αλλα ο αντιπαλος κοντρολάρει και γυρίζει πρόσωπο στο τέρμα και μετά απο λιγο κάποιος παει πανω του. Επίθεση μια φάση καθε 3 αγώνες. Γενικά μια ομάδα χωρις κινηση χωρις παθος χωρις τρεξίματα απλα περπατάνε στο γηπεδο.

  3. Οι μέτοχοι γιατί η διοίκηση είναι της πλάκας μετά την αποχώρηση Πουλινακη πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους:να διαχωριστούν το οικονομικό από το αγωνιστικό.Αμεση απομάκρυνση ΓΚατουζο και είσοδο επενδυτών (Ιταλών η ΒΑτσινα) για πραγματοποίηση μεταγραφών και πρόσληψη προπονητή.

    1. Φίλε μου, αν θες μπίζνες με τον Βατσινά τον επενδυτή, καλύτερα κανόνισε να συμπεθεριάσετε. Ο ΟΦΗ είναι πολύ μικρό μέγεθος για έναν Στρωμάν Αμπράμοβιτς.

  4. Αν υπάρχει κάτι που κλονίζει τη σχέση του Γκατούζο με τους παίχτες – τότε κακός που δεν δημοσιεύεται. Μανώλη λες για το χθεσινό παιχνίδι αλλά δεν είναι το μοναδικό που η ομάδα ήταν φάντασμα. Είναι πλέον ρουτίνα ο ΟΦΗ να είναι ομάδα χωρίς κίνητρο και χωρίς πλάνο μέσα στo γήπεδο. Άποψη μου είναι ότι δεν χρειάζεται προπονητής για να “εμπνεύσει” τους παίχτες. Μακάρι να μας διαψεύσουν πανηγυρικά, αλλά χρειάζεται το μαχαίρι να μπεί στο κόκαλο και να χτιστεί νέα ομάδα.

  5. περα απο το αποκαρδιωτικο της εμφανισης το αποτελεσμα ειναι και κακο για ενδεχομενη ισοβαθμια ακομα κ αν νικησουμε στο Ηρακλειο.δε νομιζω να χρειαζονται παικτες ποιοτητας για να κανεις 2 φασεις παραπανω και να μη χασεις με κατεβασμενα χερια απο τον Πανιωνιο που ειναι ομαδα περιορισμενων δυνατοτητων με 3 καλους παικτες.μπηκε ο Κολοβος και εμοιαζε σαν να ειναι απο αλλο πλανητη και γενικα εχουμε πιο εμπειρους παικτες.το χτεσινο αμυντικο διδυμο ειναι ισως απο τα χειροτερα που εχω δει.ας αναλογιστει και ο καθενας τις ευθυνες του,πχ γιατι μενει στον παγκο(πχ Πετροπουλος) ή ειναι σε παρατεταμενο ντεφορμαρισμα(πχ Λαμπροπουλος) ή και ο προπονητης την προσεγγιση και την τακτικη.το συστημα πεταξτε τη μπαλα στον Μερεμπα και εχει ο Θεος δεν αποδιδει προφανως και ουτε προκειται.απο καποιους υπαρχουν περισσοτερες απαιτησεις πως να το κανουμε.

  6. Δυστηχως η αληθεια είναι αυτό που λενε οι περισσοτεροι φιλοι.Η παικτες δεν τρεχουν,δεν κανουν καν κινηση να βοηθησει ο ενας τον αλλον.Φταιει η ψυχολογια,φταιει ότι είναι απληρωτοι,φταιει ότι δεν μπορουν?μονο ο Γκατουζο θα ξερει.Και κατι άλλο,χθες κυκλοφορησε από αθηναικα ΜΜΕ ότι ο Πετροπουλος ζητησε να φυγει.Αληθευει ρε Μανωλη?

  7. Παιδιά, πάρτε το χαμπάρι. Αυτή η ομάδα είναι η χειρότερη που είχαμε ποτέ στα 35 χρόνια στην Α΄εθνική. Είναι χειρότερη κι από την ομάδα που πεσαμε πριν 4 χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε τόσο χαμηλού επιπέδου ρόστερ. Κάνει μακακίες και ο Γκατούζο, κι έρχεται και δένει το γλυκό.

  8. Γιατί δεν χτύπησε όμως ο συναγερμός πριν την κρίση στον ΟΦΗ;… Διότι όπως ΚΑΙ οι οικονομικές κρίσεις γεννιούνται μέσα στις προηγούμενες περιόδους (κανονικής) σταθερής ανόδου, με το όλα θα είναι ΠΑΝΤΑ έτσι ..πχ εποχή Βαρδινογιάννη …και μετά τι (!!!) φούσκα; …ΝΑΙ φούσκα…. Οι φούσκες είναι οι βραχείες περίοδοι (ευχάριστων) διαλειμμάτων και ο μόνος τρόπος για να συντηρείται όπως και η οικονομική άνοδος, είναι οι οικονομικές πολιτικές για τη στήριξη της ζήτησης σε συνεχή βάση… Να το πω και αλλιώς ..πάρετε παίχτες φώναζαν και φωνάζουν ΣΧΕΔΟΝ όλοι οι οπαδοί των ομάδων στη Ελλάδα μαζί με μερικούς (δημοσιογράφοι και Μ.Μ.Ε) ..ΔΕΝ είπαν όμως πότε ΔΥΝΑΤΑ , φτιάξετε παίχτες ΡΕΕΕΕΕ.. Διότι για να φτιαχτή ένας παίχτης της σημερινής εποχής …ΠΑΙΧΤΗΣ όχι παιχτάκι .. θέλει 15 με 20 ΧΡΟΝΙΆ και όχι 15-20 προπόνησης …

    Το ποδόσφαιρο μας και την εθνική Ελλάδος το καταστρέφουν οι μεγαλοπαράγοντες (τον μεγάλων ΟΜΑΔΌΝ) και πολλές φόρες παράνομα …

    Το έχω γράψει και το έχω πει πριν κάτι χρόνια και εδώ σε αυτό το (επαρχιακό σαιτ)…
    Η Ελεύθερη αγορά, ο νόμος Μπόσμαν σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις πολλούς ξένους ΠΑΙΧΤΕΣ Όμως δεν σε υποχρεώνει ΠΌΤΕ να τους παίρνεις υποχρεωτικά..μα θα πει κάποιος θα πέσει το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας !!! σωστά θα πω και εγώ, ΠΡΈΠΕΙ να πέσει ώστε να ισορροπήσει το ΌΛΟ σύστημα.., Τι θέλετε δηλαδή να έχουμε πρωταθλήματα του επίπεδου ΙΣΠΑΝΙΑΣ; ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ; ΓΑΛΛΙΑΣ; ΙΤΑΛΙΑΣ;!!!!.. Αν δουλέψουν όλοι σωστά ίσως σε 20 χρόνια αλλά ΠΡΏΤΑ θα πρέπει να συμφωνήσουν αυτοί που έκαναν ΜΌΝΟ ΚΟΝΟΜΆ το ποδόσφαιρο ..

    Θα πει κάποιος μα πως γίνει αυτό; Με συμφωνία κυρίων μεταξύ τους , ΔΥΟ ξένοι ΜΟΝΟ σε κάθε ομάδα, όλοι οι άλλοι Ελληνες και νέοι ξένοι κάτω τον 20 ετών (γηγενής)…. διαφορετικά θα βλέπουμε ΌΛΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΆΝΩ ΤΟΝ 34- 35 ετών ,που μπορεί να είχαν παλαιότερα ΚΆΛΟ όνομα ..ΕΕΕΕ ΚΑΙ; αν είναι 34-35 χρονών !! πιο θα είναι το κίνητρο του; …( τα τελευταία ΛΕΦΤΆ)…

    Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα πράγματα στον ΟΦΗ δεν είναι ΆΠΛΑ όσο φαίνονται, είναι πολύπλευρα, ΌΛΑ αυτά, θέλουν, η δεν θέλουν, κάποιοι μπαίνουν και μέσα στα αποδυτήρια, η αβεβαιότητα φέρνει ποδοσφαιρική καταθλίψει, ακούω και κάτι τοπικούς δημοσιογράφους και από το Athletic να αναλύουν παλιές εποχές με Έλληνες παίχτες φανέλες κ.τ.λ ..ΕΕΕ ας διαλέξουν τι ποδόσφαιρο θέλουν, Επαγγελματικόη ερασιτεχνικό;…

    Λένε να παίξουν ΜΗΠΩΣ και πάρουν μεταγραφεί κάπου ΑΛΛΟΥ ποιοι αλήθεια; οι άνω τον 29-35 χρόνων !!! Μα αυτό δεν είναι Επαγγελματική ομάδα είναι ΑΚΑΔΗΜΊΑ και μάλιστα κακού τύπου διότι έχουμε κάτι παίχτες άνω τον 29-35 χρονών Η κάνω λάθος;;…άρα το κίνητρο αυτό πάει στον κάλαθο τον άχρηστων….Δεν είναι ΤΟ πρόβλημα ΜΌΝΟ ο ΟΦΗ πια ΕΊΝΑΙ παντού και σε όλες της ομάδες και στην ζωή μας , η ΦΟΎΣΚΑ έσπασε …ΦΤΆΝΕΙ το εισαγόμενο είδος σε ΌΛΑ θα πρέπει να φτιάξουμε δίκη μας ΠΑΡΆΓΩΓΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΆΝΤΑ…

    Η επενδύσεις και το εκατομμύρια του κ. Γκατούζο δεν θα έλθουν ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ αν δε ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση της χώρας…. Αν παραμείνει αυτή η ρευστή πολιτική κατάσταση εύκολα θα ακούσετε ένα μεγάλο ARRIVEDERCI από τους ΙΤΑΛΟΥΣ Συνοδευόμενο με χιλιάδες αιτιολογίες ( το χρέος ήταν παραπάνω, η κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι έχουν της μετοχές, η ότι τα χρέη του δημοσίου δεν είναι αυτά που μας έλεγαν , η δεν έγιναν τα ντιλ που θέλαμε ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ από το Ελληνικό ΚΑΤΖΑΠΛΙΑΔΙΣΤΑΝ. κ.τ.λ κ.τ.λ…)…

    Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην πολιτική ζωή του τόπου Βγαίνουμε από το μνημόνιο λένε οι κυβερνώντες ,σκίζουμε το μνημόνιο λένε οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ , επανάσταση λένε οι καναπεδάτοι και το Κ.Κ Ε, θα έλθει το ξανθό γένος να μας σώσει λένε οι πατριώεθνικιστές, ο ΘΕΟΣ λένε οι παπαδοτζιχατσιστες… και λέω εγώ με αυτά τα μυαλά δε πάμε καλύτερα να πέσουμε ΟΛΟΙ στο ποτάμι του κουλτουριάρη Σταύρου Θεοδωράκη να πνιγούμε….

    Η πολιτική ΠΙΑ δεν είναι ότι εσείς ή εγώ θα θέλαμε να είναι…. Είναι αυτό που είναι, και αυτό είναι τρομερό. Τρομερό. Και γι’ αυτό πρέπει να μιλάμε ΟΛΟΙ για λαϊκή ενότητα…

    Σήμερα πολλές φορές θα πρέπει να μιλάμε και με ανθρώπους που δεν τους αρέσει η γλώσσα μας, η δεν συμμερίζονται τις ιδέες που εκφράζουμε..
    Τι μας λέει αυτό; Το γεγονός ότι έχουμε ηττηθεί για πολλά χρόνια… Και οι (επαναστάτες το ξέρουν καλά) ότι το κλειδί για να πετύχουμε πια είναι να κάνουμε ότι λέει η κοινή λογική …

    Κάθε φορά που βλέπετε ένα πατέρα να πλένει πιάτα ή να παίζει με την κόρη του, ή ένα παππού να μαθαίνει τα εγγόνια του να μοιράζονται τα παιχνίδια τους, θα δούμε πως υπάρχει περισσότερη κοινωνική μεταμόρφωση σε αυτό από ότι σε όλες τις κόκκινες, πράσινες, μπλε σημαίες που μπορείτε δείτε σε μια διαδήλωση η σε μια ομιλία ενός πολιτικού …Αν επιτύχουμε να κατανοήσουμε αυτά τα άπλα πράγματα θα μπορούν χρησιμεύσουν ως συνθήκες συνεννόησης , διαφορετικά θα συνεχίσουν να γελούν όλοι εις βάρος μας … Μερικοί (εχθροί και φίλοι) μας θέλουν να είμαστε μικροί, να μιλάμε μια γλώσσα που κανείς μας δεν καταλαβαίνει, να είμαστε ένας ΛΑΟΣ που κρύβεται πίσω από τα παραδοσιακά σύμβολα της ομάδας η του κόμματος του .. Τότε όμως θα είναι αυτοί ικανοποιημένοι γιατί θα ξέρουν ότι όσο είμαστε έτσι, δεν είμαστε ΠΌΤΕ επικίνδυνοι…

    Τζων Κέννεντυ είπε : δεν θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε από φόβο… Αλλά να μη φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε με ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΆΛΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ…

    Υ.Γ ..θα πρέπει να είμαστε σαν φίλαθλοι η και οπαδοί του ΟΦΗ ΌΛΟΙ έτοιμοι για ΌΛΑ ,προσωπικά πιστεύω ότι ο ΚΟΣΜΟΣ του ΟΦΗ θα πρέπει να σταθεί δίπλα στην ΟΜΆΔΑ που αγάπα και αν χρειασθεί ακόμα και αυτό που λέει το σύνθημα (ΣΕ ΌΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΉ)..εύχομαι να μην το ζήσουμε ΑΥΤΌ …αλλά η παρουσία του κόσμου ΤΏΡΑ είναι αναγκαία όσο ποτέ … ΣΕ ΌΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΉ

    1. Δεν ανοίγεις ένα site λέω εγώ, να ηρεμίσεις;

  9. Φιλε γραφε πιο λίγα γιατι απορώ αν τα διαβαζει κανεις τα σεντόνια σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =