Πετυχημένη ούτως ή άλλως η χρονιά. Αλλά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον Μάρτιο που θα κρίνει τα ΠΑΝΤΑ για τον φετινό ΟΦΗ αλλά και για την λόξα όλων των οπαδών του.

Είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο ΟΦΗ δεν αποτελεί έναν απλό σύλλογο ή μια ΠΑΕ. Ο ΟΦΗ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αθλητικός σύλλογος της Κρήτης που μπορεί να αποτελέσει ένα κοινωνικό φαινόμενο για το νησί μας. Αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο, ικανό να ενώσει και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης μας (θυμηθείτε την ομόνοια που υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι).

Γιατί κάνω αυτόν τον πρόλογο; Γιατί σαν αυτό το «κοινωνικό φαινόμενο» που αποτελεί ο ΟΦΗ, όλοι μας θέλουμε να τον δούμε (και να τον βλέπουμε) όσο πιο ΨΗΛΑ γίνεται. Οπότε, ξεκινάω να γράφω τις σκέψεις μου για την φετινή χρονιά, πριν κριθούν τα ΠΑΝΤΑ αφού ο Μάρτιος που έρχεται θα κρίνει τόσο την είσοδο στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας όσο και την είσοδο στα πλέι – οφ που θα σημάνει και την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Θεωρώ πως ότι και να συμβεί μέσα στον μήνα που ακολουθεί, η φετινή χρονιά θα είναι πέρα ως πέρα ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ. Για πολλούς και διάφορους λόγους που είναι «χιλιοειπωμένοι». Γιατί η ομάδα πέτυχε να ανακτήσει την χαμένη αυτοπεποίθηση της, γιατί ο κόσμος επέστρεψε στο γήπεδο πιο δυναμικά από ποτέ, γιατί, γιατί γιατί…

Είτε ο ΟΦΗ κατακτήσει το κύπελλο, είτε όχι – η χρονιά κρίνεται πετυχημένη γιατί με την πορεία που πραγματοποίησε έστειλε μήνυμα σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα ότι είναι… ΕΔΩ. Ότι μέσα από κλάματα, στενοχώριες και πολλά δυσάρεστα γεγονότα, ο ΟΦΗ ανέκτησε τον σεβασμό του και την χαμένη περηφάνια του ενώ πλέον και οι φίλαθλοι του είναι ξανά περήφανοι για αυτό που βλέπουν μέσα στα γήπεδα.

Η χρονιά θα είναι πετυχημένη γιατί όπως και να’ χει ο ΟΦΗ επέστρεψε στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Όμως, μέσα σε όλα τα παραπάνω υπάρχει και ένα ΑΛΛΑ: Αυτό που έχει να κάνει με όλους τους υποστηρικτές του μεγαλύτερου Κρητικού συλλόγου. Ότι πάντα όλοι μας θέλουμε να τον βλέπουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε να στοχεύει πάντα στην Ευρώπη, πάντα στην κατάκτηση του κυπέλλου και γενικά έχουμε πάντα φιλοδοξίες για έναν ΟΦΗ ισχυρό και ΜΕΓΑΛΟ.

Και επαναλαμβάνω, γράφω όλα τα παραπάνω πριν έρθουν τα μεγάλα παιχνίδια και κατ’ ουσίαν εκείνα που θα κρίνουν τους στόχους του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + eighteen =