Οι μάγκες γουστάρουν να φορούν τα ασπρόμαυρα και το δείχνουν συνεχώς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule γιατί δεν πανηγυρίζει ότι… «σκότωσε το τέρας» αλλά και για τα «μωρά» του Αναστόπουλου που γουστάρουν να φορούν την φανέλα του ΟΦΗ.

Δίχως να έχω κάτι με τα παιδιά της ΑΕΚ, δεν σας κρύβω ότι μόλις είδα την 11αδα της και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών είπα από μέσα μου: «Αν δεν κερδίσουμε αυτήν την ΑΕΚ, τότε τι να πω;» Ίσως επειδή έχω σε μεγάλη εκτίμηση το ρόστερ του ΟΦΗ και θεωρώ ότι με βάση το φετινό πρωτάθλημα, είναι σε θέση αυτά τα παιδιά να μας χαρίσουν μια όμορφη και πέρα από το άγχος χρονιά.

Και αλήθεια, αυτό το πίστευα από την πρώτη στιγμή που ο ΟΦΗ «έκλεισε» το ρόστερ του. Βλέποντας το τι έχουν κάνει οι άλλες ομάδες και το τι έχουμε κάνει εμείς, πίστευα και πιστεύω ότι η εικόνα της Ν. Σμύρνης θα αποτελούσε απλά μια κακή παρένθεση για τον ΟΦΗ. Το έλεγα και μεσοβδόμαδα στον Athletic ότι «πόσο χειρότερα μπορούμε να παίξουμε;»

Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια εξαιρετική ΟΜΑΔΑ. Με ασφυκτικό πρέσινγκ που προκαλούσε «ασφυξία» στην ΑΕΚ – έτσι ήρθε το 1ο γκολ – και δεν την άφηνε να βγει από την περιοχή της. Με σωστή ανάπτυξη και σχέδιο στο παιχνίδι του. Με τον Σίσιτς να είναι τρομερός και τους Ιωαννίδη, Μπανούση να κόβουν και να ράβουν στην μεσαία γραμμή, ο ΟΦΗ έδειχνε πως αργά ή γρήγορα θα έφτανε στο γκολ. Και πράγματι το πέτυχε, έστω και αν χρειάστηκε να γίνει από την άσπρη βούλα.

Ο Αναστόπουλος διέγνωσε το πρόβλημα στα άκρα της άμυνας του και με την επιλογή των Μονιάκη, Μπανούση στην 11αδα απελευθέρωσε πλήρως τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του. Ο τεχνικός του ΟΦΗ είχε διαβάσει 100% την ΑΕΚ και για αυτόν τον λόγο έδωσε εντολή από το πρώτο λεπτό να πρεσάρουν ασταμάτητα οι παίκτες του μιας και οι Κορδέρο, Κουτρουμπής ήταν… πιο αργοί από εμένα.

Όσον αφορά την εικόνα του δευτέρου μέρους, πιστεύω ότι έγινε ασυναίσθητα και δίχως να δώσει εντολές ο Αναστόπουλος. Εγώ ο ίδιος τον είδα έξαλλο να φωνάζει αρκετές φορές «βγείτε έξω, μην κλείνεστε στην περιοχή». Το άγχος της πρώτης νίκης, το ρευστό 2-1 και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες είχαν ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση που το παραδέχτηκαν ο Αναστόπουλος και οι παίκτες ότι έγινε κακώς.

Όμως είναι δεδομένο ότι αυτός ο ΟΦΗ μπορεί να δώσει αρκετά πράγματα. Και πολλά περισσότερα στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Το πιστεύω και θα το ΦΩΝΑΖΩ: Ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα και σίγουρα πέρα από 2 – 3 που υπερέχουν λόγω… ρόστερ, οι υπόλοιπες είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του ΟΦΗ.

Άλλωστε, με τέτοια όρεξη και διάθεση που δείχνουν οι παίκτες του ΟΦΗ είναι δεδομένο ότι θα δούμε μαχητές μέσα στο γήπεδο. Παίκτες που γουστάρουν να φοράνε τα ασπρόμαυρα και που το δείχνουν κάθε λεπτό που περνάει…

Θα έρθουν άτυχες και κακές στιγμές όμως σίγουρα δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη μας και την εμπιστοσύνη μας σε αυτά τα παιδιά…

3 σχόλια

 1. ο Αναστόπουλος τράβηξε την ομάδα πίσω, δεν πήγαν οι παίκτες μονοί τους…χαρακτηριστικες φάσης ήταν τα τελευταία κόρνερ τις ΑΕΚ οπού ο Καπουράνης πήγε να περιμένει μπροστά ανάμεσα από τα στοπερ τις ΑΕΚ μπας και βγάλουμε αντεπίθεση και ο Αναστόπουλος του φώναξε λυσσασμένα να γυρίσει πίσω στην άμυνα με αποτέλεσμα να διώχνουμε την μπάλα εκτός περιοχής απευθείας πάνω σε παίκτες τις ΑΕΚ και να μας ξανά κάνουν επίθεση, αυτό γινόταν επί πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ματς, είμαστε πολύ τυχερή που δεν φάγαμε γκολ τότε.

 2. Δεν βλέπω να γράφουν κείμενα οι γνωστοί ΑΝΏΝΥΜΟΙ ( Ομιλίτες) να τα χώνουν σε ποδοσφαιριστές , στον προπονητή, στην διοίκηση και καλά κάνουν η ομάδα πάει καλά με τα σημερινά δεδομένα της χώρας και του ποδοσφαίρου της ΑΛΛΑ ούτε του Σαρρή; ΕΕΕ ΟΧΙ !!! έστω του Σαρρή χώστε του κάτι!!!

  Μερικοί θα τα μάθουν αλλά σιγά σιγά το τι κατάφερε η ηγετική η φετινή τριπλετα του ΟΦΗ , ΑΝΑΣΤΑΣΌΠΟΥΛΟΣ- ΜΑΧΛΑΣ- ΠΟΥΝΙΛΑΚΗΣ χωρίς βεβαία να εξαιρώ και κανέναν άλλον άνθρωπο του ΟΦΗ, από κορυφή μέχρι το τελευταίο εργαζόμενο-υπάλληλο- της οικογενείας του ΟΦΗ …

  Ένα θα πω είναι θαύμα αυτό που έγινε εφέτος στον ΟΦΗ αν αναλύσομε τα δεδομένα της ομάδος αλλά και το επικρατεί στην χώρας αυτή την εποχή.
  Αν θυμηθούμε κάποιοι έλεγαν ότι η μόνη ΛΥΣΗ για την ομάδα του ΟΦΗ να πάει Δ! Εθνική , δεν τους κατηγορώ ,τους καταλαβαίνω , απλώς ζουν με τις αναμνήσεις της εποχή τους ..

  Και εγώ θα ήθελα να γίνω αστροναύτης , θα ήθελα να είχα δέκα αμάξια κ.τ.λ και να κάνουμε τις θεωρίες μας για όλους και για όλους.. ΉΡΘΕ δυστυχώς η ώρα να τα ξεχάσουμε αυτά και να ΠΟΎΜΕ όχι το τι θα ήθελα αλλά το τι μπορώ σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε συλλογικό ,δεν υπάρχουν μάγοι , ούτε σωτήρες, να λύνουν τα προβλήματα ΜΑΣ , πρέπει όλοι να βάλομε κάτω το κεφάλι να δουλέψουμε να δούμε από εδώ και πέρα όχι το τι θέλαμε, αλλά το τι μπορούμε ,από τον αθλητισμό μέχρι την εργασία μας..

  θέλομε πολύ ακόμα ξεμπαζωμα σαν ΛΑΟΣ, που το μόνο που τον έμαθαν ήταν το γλείψιμο, το ρουσφέτι, ο νόμος να τηρείτε σε τους άλλους και ποτέ για εμάς, έτσι χάσαμε δυστυχώς της άξιες μας, το κράτος μας..

  ΤΟ ΤΕΡΑΣ που θρέψαμε λίγο πολύ όλοι μας ΜΕΓΑΛΩΣΕ και βγήκε παγανιά αν δεν το σταματήσουμε δεν θα του γλιτώσει ΚΑΝΗΣ ..
  Αν εμείς κοιταζόμαστε και λεμέ τι θα ΘΕΛΑΜΕ, π.χ στο ΟΦΗ θα θέλαμε τον ΜΕΣΣΙ το μπορούμε; ΟΧΙ, εεε ας δουλέψουμε όλοι μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας- σας να δυναμώσουμε ώστε να σκοτώσουμε το ΤΕΡΑΣ αλλιώς θα φάει 100 γενιές…

  Έρχονται πιο δύσκολες ημέρες σε όλα και στο ποδόσφαιρο , δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για όλους μας αλλά ούτε και ακατόρθωτη, απλώς χρειάζεται αυτό που κάνεις ο κάθε ένας να το κάνει γιατί το γουστάρεις με ΜΥΑΛΌ και όρεξη για δουλειά , να βγάλει από μέσα του τι θα ήθελε και να βάλει το τι μπορεί , από διαπιστώσεις και θεωρίες είμαστε σαν Λαός πρώτοι , μήπως είναι ώρα να κοιτάξουμε ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ …και για να μπορέσουμε ας βάλλομαι το κεφάλι μέσα και ας αρχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να καθαρίσουμε το χωράφι της ζωής μας από τα ζιζάνια για να βγούνε καρποί …. Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια που κάνουν στον ΟΦΗ να βγούνε νέοι καρποί ( δεν θα είναι όλοι κατάλληλοι κάποιοι θα είναι και για τα πέταμα ,κανένα δένδρο δεν βγάζει όλους τους καρπούς προς βρώση ) Ας ΒΡΟΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΟΛΗ Η ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ , στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για την ομάδα μας είμαστε ΟΛΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ από το απλό φίλαθλο μέχρι την κορυφή της πυραμίδας …ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ …

 3. ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΛΠ…

  Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΟΦΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΥΣΙ. ΕΧΕΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΙ ΜΑΝΤΖΙΟ. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΛΑΣΣΗΣ ΠΑΙΧΤΗΣ. ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΖΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ : ΕΝΩ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΡ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΑΙΖΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΣΙΣΙΤΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΚΡΑΤΑΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ. ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΟ ΣΙΣΙΤΣ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΦΕΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΙΣΙΤΣ.

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΣΙΑ : Ο ΚΟΥΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΝΤΡΟΛ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ 1-2 ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΛΑ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο ΚΟΥΤΣΙΑ… ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΔΕΞΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΑΤΗΜΑΤΑ… ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΚΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 4-3-3 . ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΚΟΥΤΣΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΙΣΙΤΣ .

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΕΙΚΟΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΡΕΣΣΙΝΓΚ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ. Ο ΟΦΗ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΕΖΟΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΕΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *