Κάποιοι τον θέλουν μίζερο για να τον έχουν «όμηρο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ήταν δύσκολη εβδομάδα που ολοκληρώθηκε με τον πιο γλυκό τρόπο και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Όμως άλλο η κριτική και άλλο ο μηδενισμός. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule.

Ξεκινάμε λοιπόν από το τι σημαίνει κριτική και το τι σημαίνει μηδενισμός. Όσα έχει περάσει ο φετινός ΟΦΗ, χρειάζεται να τον κριτικάρουν και με τον πιο σκληρό τρόπο. Έχουν γίνει λάθη, εγκλήματα και πολλά άλλα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και μηδενισμός της φετινής κατάστασης. Και σε καμία περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα ορισμένοι, που δεν γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις να αποκτήσουν το δικαίωμα να δικάσουν την φετινή προσπάθεια. Δεν αναφέρομαι σε διοικητική κριτική αλλά σε άλλη, άλλων επιπέδων, που γίνεται κατά καιρούς.

Είναι γεγονός πως στο Ηράκλειο, το είχα γράψει και παλιότερα, ορισμένοι επιθυμούν να διατηρήσουν τον ΟΦΗ σε μια κατάσταση μιζέριας. Είναι γεγονός ότι αυτό το θέλουν γιατί τους βολεύει αυτό το γεγονός. Και γιατί τους βολεύει; Γιατί όσο ο ΟΦΗ βρίσκεται σε μίζερη κατάσταση, άλλο τόσο βρίσκουν πολλοί να έχουν βήμα και να πατάνε πάνω σε αυτήν την μιζέρια και να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του. Ασφαλώς και φταίει ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι επιτρέπει τέτοιου είδους καταστάσεις να δημιουργούνται εκ των έσω. Όταν ο ΟΦΗ δίνει δικαιώματα στον καθένα που με τα δικά του παραμπτώματα και παραλείψεις, θέλει να το παίξει μάγκας και να έχει λόγο στα πράγματα, τότε δεν φταίει κανένας άλλος.

Όμως είναι γεγονός πως όταν ο ΟΦΗ είναι υγιής – και ακόμα και την φετινή σεζόν υπάρχουν υγιή στοιχεία σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου – τότε δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον έχει «όμηρο» των συμφερόντων του καθενός. Γιατί συμφέροντα μπορούν να παίξουν πολλοί και πολλών ειδών. Άλλος για να πιέσει καταστάσεις, άλλος για να δείξει ότι έχει λόγο και επηρεάζει καταστάσεις και άλλος γιατί θέλει να πετύχει διάφορα μέσω του ΟΦΗ.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΟΦΗ, εν όψει της νέας χρονιάς, θα είναι να κόψει τα διάφορου (χείριστου) είδους κουτσομπολιά που θα βλάψουν την ομάδα. Να φροντίσουν να οργανώσουν την ΠΑΕ με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην επιτρέπουν στον οποιοδήποτε, που θέλει να το παίξει μάγκας με το όνομα του ΟΦΗ ώστε εκείνος να κάνει τα δικά του. Πριν βιαστεί κάποιος να πει ότι δεν μιλάω με ονόματα και διάφορες άλλες βλακείες, πρέπει να το τονίσω. Έστω και αν είναι αυτονόητο. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα αλλά σε καταστάσεις που βιώνει ο ΟΦΗ και στις οποίες τις βλέπουμε όλοι μας. Η μιζέρια πουλάει. Και επειδή ακριβώς πουλάει ορισμένοι πατούν πάνω της για να έχουν ρόλο στον ΟΦΗ.

Η εβδομάδα ήταν δύσκολη και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Εντός και εκτός ΟΦΗ. Όμως μέσα από τα προβλήματα της ομάδας βρέθηκαν διάφοροι να σπείρουν ζιζάνια στον κόσμο πατώντας πάνω στα προβλήματα αυτά. Αυτό δεν είναι τίμιο και δεν είναι ηθικό. Να πατάς πάνω στα προβλήματα του άλλου – την ώρα που εκείνος προσπαθεί να βρει λύση.

13 σχόλια

 1. Συμφωνω με οσα λες,αλλα πες ΟΝΟΜΑΤΑ..ποιοι θελουν τον ΟΦΗ μας να ζει ετσι?Αν παντως δεν βρεθει καποιος που να αναλαβει τον ΟΦΗ (προεδρος με λεφτα) δεν θα έχουμε καλη συνεχεια η θα ανεβουμε σε «καποιο αρμα»!Μακαρι να βρεθει ενας, ΕΝΑΣ..Τοσοι επιχειρηματίες υπαρχουν στο Ηράκλειο.

  1. Ο Παπαδάκης που απόσυρε το ενδιαφέρον, δεν μίλησε με ονόματα αλλά έδειξε προς τον Ερασιτέχνη. Δεν μπορεί ρε φίλε να απαιτεί 30.000 ευρώ για κάθε παίχτη που πάει στην 1η ομάδα!

 2. Παιδιά με Σπάρτη και διαρκείας να έχουμε αγοράζουμε εισιτήριο για τους παίκτες μας ένας αγώνας έμεινε.

 3. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!Η ΜΙΛΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑ Η ΜΙΛΑΣ ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ(ΒΛΕΠΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΩΘΕΝ),ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝΕΡΟ!

  1. Εντάξει. Αν βρεις έστω έναν που θα γράψει κάτι παρόμοιο στο Ηράκλειο, έλα να σχολιάσεις ξανά. Το θέμα δεν είναι τα ονόματα αλλά η νοοτροπία.

 4. Τα πράματα είναι απλά ο Παπαδάκης την έκανε με ελαφρά. Και ξέρετε γιατί ; Γιατί στον ΟΦΗ Δεν ψάχνουν για επενδυτή, ψάχνουν για κοροϊδα. Σου λένε αγόρασε της μετοχές μας και πάρε και τα χρέη μας. Και έχεις και το διαχρονικό βαρίδι που λέγεται ερασιτέχνης να σου κάνει Τι ζωή δύσκολη (βλέπε ακαδημίες και οτι ακούγεται για αυτές) οι περισσότεροι μέτοχοι πήραν της μετοχές του ΟΦΗ στην γ εθνική επειδή ήταν σε τιμή ευκαιρίας και περιμένουν κρυμμένοι να παει S.L και να πουλήσουν. Νόμιζαν προφανώς ότι τα έξοδα της ομάδας θα τα κάλυπταν ο καρατζης και κάνα δυό άλλοι. Περαστικά μας.

 5. Παιδιά ντξ ο Παπαδάκης μπορεί να έφυγε αλλά εδώ που τα λέμε δεν είχε δεσμευτεί … Αν θυμάστε καλά στο Δ.Σ έβαλε τον δικηγόρο του τον Καραϊσκάκη δεν μπήκε ο ίδιος … Βοήθησε έβαλε κάποια σημαντικά χρήματα και έφυγε

 6. Σαρρή, ΔΕΝ έχεις καταλάβει μάλλον τι έγινε, αν και επειδή σε ξέρω, έχεις ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τι έχει συμβεί.
  Θα δεις του «χρόνου» που θα ανήκεις, γιατί αυτοί που σε ανεβάσανε …το κάνανε αυτό και ποιανού «δέσμιος» θα είσαι.
  Η ιστορία έχει δείξει τι είσαι ως ομάδα.
  Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει Μανωλάκη Σαρρή…

  1. Τελευταία αγωνιστική θα παρακαλάς τον ΟΦΗ να νικήσει τη Σπάρτη. Και θα τη νικήσει όχι για σένα, αλλά επειδή δεν είναι ομαδούλα σαν εσένα, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα άνοιγες τα πόδια.

  2. Όταν όμως τις υπόνοιες σχετικά για το «τι ήμουν σαν ομάδα» που αναφέρεις, τις καταγγέλαμε κατα καιρούς εμεις οι ίδιοι, πέρα του ότι μας λέγατε γραφικούς, κυνηγούς φαντασμάτων, εμπόρους αξιοπρέπειας ή μας συμβουλεύατε να συμβιβαστούμε αλλιώς θα παίζουμε μια ζωή τοπικά λέγατε και το άλλο: Η ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!! Τώρα τι έγινε, εσας δε σας πιάνει; Ιδού η Ρόδος λοιπόν: ΠΕΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ (και πρώτοι θα σου πούμε μπράβο) ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ! (ακούει κανεις εκει σην ΠΑΕ για να τα λέμε όλα;)
   Όπως έχουμε ξαναπει, καλό το παραμύθι «η Ά,Β,Γ, ομάδα πέτυχε και πήγε ψηλά με «την ψυχή, την καρδιά, το ταλέντο, τον κόσμο, την ιστορία, τη σκληρή δουλειά, τη δίψα, κόντρα στη μόδα κλπ» ενώ όποτε είναι ο ΟΦΗ «πάλι τσάτσος, πάλι πουλήθηκε, πάλι στήθηκε, πάλι βρήκε άρμα, προστάτη, χρηματοδότη κλπ» απλά ζητείται ο δράκος (και αν υπάρχει διοίκηση ας κάνει κάτι να το τελειώνει)….

 7. Τις δηλώσεις του Κοέλιο στην Record πώς τις κρίνεις…Μανώλη, Μανωλάκη μου ;
  Τι έγινε ; Απλήρωτοι πάλι οι παίχτες; Και πως ; Πειτε μου…πώς ανεβήκατε;;
  Και φυσικά ο δρόμος σας θα είναι πάλι ίδιος. Η Β! Εθνική. Εκεί που πρέπει δηλαδή.

  1. Α, ΜΠΡΑΒΟ! Στα λόγια μας έρχεσαι τώρα, σε αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό.Αυτό ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! αφού βέβαια αποφασίστε επιτέλους τι συμβαίνει με τον ΟΦΗ: Βρίσκουμε λεφτα ή δε βρίσκουμε; Μας πατρονάρουν, ή όχι; Είμαστε τσάτσοι ή δεν είμαστε; Εμπρος, ντε, αφού έρχονται τα ρούβλια και ανεβαίνει ο ΟΦΗ πως έμεινε απλήρωτος ο Κοέλιο εεεε; Η παντρεμένος ή ανύπαντρος, λίγο δε γίνεται. Μην την αφήσουμε ατεκμηρίωτη τέτοια θεωρία που ανέφερα (όλοι πάντα με καρδιά και με ψυχή και ο ΟΦΗ πάντα τσάτσος).

   ΥΓ: Για το γεγονός ότι μέχρι να ερθει εκείνη η ώρα που ο Όμιλος ΘΑ μπει στο δρόμο ώστε να επιστρέψει εκει που πρέπει στη Β Εθνική, θα αγωνίζεται στη ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ, ο λαός δίνει μια άλλη συμβουλή: :ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ, ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!!! Κουράγιο, υπάρχουν και χειρότερα….

 8. Όσον αφορά τον Κοέλιο:
  Πληρώστε τον άνθρωπο και αφήστε τις δικαιολογίες! Άντε. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε με εσάς που έχουμε μπλέξει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *